Over ons

WIE ZIJN DE SOILMASTERS?

SoilMasters is een samenwerking tussen Soil Services International, Fleuren Tech en Van de Borne Aardappelen. Binnen Soil Masters combineren we de kennis van bodemprocessen, analyse methodiek en precisielandbouw om u daarmee van unieke, nieuwe data te voorzien, waarmee u uw percelen op praktische wijze kunt verbeteren.

Simpele tools

Als SoilMasters houden wij er van om met simpele tools, juiste data en praktische aanbevelingen te komen tot een gezonde bodem. Een bodem die met minder meststoffen en minder gewasbeschermingsmiddelen op natuurlijke wijze goed presteert. Hierbij maken we gebruik van de eeuwen oude natuurlijke processen in de bodem, maar tegelijkertijd werken we met de modernste scan- en analysetechnieken. Zo zetten we samen efficiënt en doeltreffend uw bodem weer in haar ultieme kracht.

Bodemscan

Een perceel is zelden homogeen

Wij maken gebruik van moderne scan-apparatuur om de elektrische geleidbaarheid van de bodem te meten. Onze door een quad voort getrokken Elektro Magnetische Inductie (EMI) sensor meet de EC-waarde (Electrische Conductiviteit) van de bodem. Deze geleidbaarheid hangt af van het vochtgehalte, kleigehalte (textuur), organische stof gehalte en de aanwezigheid van zouten/mineralen in de bodem. Eigenschappen die samen in belangrijke mate de bodemvruchtbaarheid van een perceel bepalen.

Bodemanalyse

Bodemanalyse vanuit het perspectief van verhoudingen

Op basis van de resultaten van de bodemscan bepalen wij de optimale locaties voor het nemen van bodemmonsters. Deze worden bij voorkeur via de Kinsey Albrecht methodiek geanalyseerd. Dit geeft namelijk goed inzicht in de mineralenverhoudingen in de bodem, iets wat belangrijker is dan de hoeveelheid aanwezige mineralen. Een bodemanalyse kunt u overigens ook zonder een bodemscan bestellen via deze website.

Taakkaarten

Precisielandbouw op de m²

Zowel de bodemscanner als de bodemanalyse zijn tools die zichzelf in de praktijk inmiddels hebben bewezen. Door ze te combineren kunnen we een nog betere analyse maken en een gedetailleerder advies geven in de vorm van praktische taakkaarten. Deze kunt u via ons online platform downloaden. Deze taakkaarten geven u een optimale ondersteuning in uw streven om iedere vierkante meter bodem op uw bedrijf maximaal te benutten voor een duurzame en succesvolle productie van gezond voer en gezond voedsel.

'MASTERING NATURE WITH TODAY'S TECHNOLOGY'

SoilMasters is een initiatief van FleurenTech, Van den Borne Aardappelen en Soil Services International.